
Forebyggende indsatser styrker relationer og netværk
Ny rapport giver en række gode eksempler på, hvordan man styrker relationer og netværk, udvikler sociale og faglige færdigheder, når udsatte børn og unge skal hjælpes til en positiv udvikling.
Hvordan skaber man en god kontakt mellem nyfødte og forældre? Hvad kan man gøre for at forebygge kriminalitet blandt teenagere? Hvordan kan man hjælpe unge til bedre at klare overgangen fra livet som ung til en selvstændig tilværelse som voksen? Det er blot nogle af de konkrete eksempler, du kan læse om i rapporten, som er resultatet af arbejdet i en tværgående Dialoggruppe. Fælles for de gode eksempler er fokus på børnene og de unges relationer og netværk samt sociale og faglige færdigheder.
”Vi er kommet et godt skridt videre i forståelsen af, hvad det er, der er med til at gøre en forskel for de børn, unge og familier, der har behov for støtte. Det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på at samle viden om, hvordan vi kan give udsatte børn og unge de samme muligheder i livet som andre børn,” siger Elisabeth Marian Thomassen, faglig leder, Børn & ungeenheden i Socialstyrelsen.
Kommunerne kan bruge rapport og idékatalog som inspiration til at tilrettelægge det forebyggende arbejde for udsatte børn og unge.
Dialoggruppen er et samarbejdsprojekt mellem Socialstyrelsen, SFI og COWI samt Assens, Brøndby, Faxe, Fredericia, Helsingør, Hillerød, Mariagerfjord, Thisted, Aalborg og Aarhus Kommuner. Dialoggruppen har samlet viden fra forskning samt erfaringer og resultater fra praksis i de ti Dialogkommuner.
Læs om rapporten og idékataloget